onsdag 6 juni 2012

Chokladsufflé med melon och hallon

En mäktig men god och snabbakad chokladsufflé som är sådär smaskig och krämig i mitten som den ska vara. Med alla ingredienserna ihopvispade och formarna nerpackade begav jag mig hem till lillebror för att skjutsa in dem i hans ugn och bjuda han och hans kompis på något gott till lördagsfilmen!

 

Ingredienser 

4 portioner
3 st ägg

1 dl strösocker

125 g mörk choklad

125 g smör

1,5 dl vetemjöl

1 msk kakao

1 tsk bakpulver

florsocker




Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull, bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. 

Blanda ner chokladen i äggvispet. Blanda vetemjölet med kakao och bakpulver. Sikta ner mjölet i smeten.

Smöra och sockra små portionsformar à 1 1/2 dl. Fyll dem nästan ända upp till kanten med chokladsmet.

Grädda chokladbakelsen mitt i ugnen strax före serveringen, cirka 12 minuter. De ska vara lite krämiga i mitten.

Strö florsocker över sufflén och servera den med frukt och bär.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar