Ingredienser
ca 30 st
Bottnar:
500 g mandelmassa
2 äggvitor
2 äggvitor
Smörkräm:
2 äggulor
150 g smör
2,5 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
2 äggulor
150 g smör
2,5 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
Topp:
200 g choklad
200 g choklad
Gör såhär:
Riv mandelmassan och blanda i äggvitorna. Gör rundlar på plåt med minst femkronors storlek.
Sätt in plåten i ugnen på 150 grader i cirka 15 minuter. De ska bli ljust gyllenbruna.
Rör äggulorna och smöret smidigt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao.
Fördela krämen på de avsvalnade bottnarna och placera dem därefter en stund i frysen.
Smält chokladen och doppa topparna i chokladen. Ställ svalt.
Kakorna går bra att förvara i frysen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar