tisdag 7 augusti 2012

Chokladbiskvier

Ingredienser
ca 30 st

Bottnar:
500 g mandelmassa
2 äggvitor

Smörkräm:
2 äggulor
150 g smör
2,5 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao

Topp:
200 g choklad

Gör såhär:

Riv mandelmassan och blanda i äggvitorna. Gör rundlar på plåt med minst femkronors storlek.
Sätt in plåten i ugnen på 150 grader i cirka 15 minuter. De ska bli ljust gyllenbruna.

Rör äggulorna och smöret smidigt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao.

Fördela krämen på de avsvalnade bottnarna och placera dem därefter en stund i frysen.

Smält chokladen och doppa topparna i chokladen. Ställ svalt.

Kakorna går bra att förvara i frysen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar