onsdag 6 juni 2012

Chilibiffar med senapssky och soltorkade tomater

Ingredienser

4 portioner

1 gul lök
3/4 dl havregryn
1 dl mjölk
400 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk chiliblandning

Senapssky

2,5 dl matlagningsgrädde
1-2 msk fransk senap
5-8 st soltorkade tomater
chiliblandning
rosmarin

Gör såhär:

Blanda havregryn och mjölk. Låt blandningen svälla i 10 min. Skala och finhacka löken. Rör ner färs, ägg, lök, salt och kryddor.

Forma färsen till biffar och stek i matfett i cirka 3 minuter på varje sida.

Häll på grädden och smaksätt med senap. Strimla tomaterna och lägg ner dem i skyn. Smaksätt med salt och chiliblandning till lagom styrka och smak. Tillsätt rosmarin.

Låt rätten sjuda några minuter.

Servera med kokt ris och kokta grönsaker! Originalreceptet innehåller även oliver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar