Spröda och fina småkakor.
Ingredienser
½ dl strösocker2 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
2 krm bakpulver
100 g smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
Gör såhär:
Mät upp socker, mjöl och bakpulver i en bunke. Hacka matfettet i de torra ingredienserna.
Ta upp degen på bakbordet. Dela degen i två lika stora delar. Arbeta in vaniljsocker i den ena degen och kakao i den andra. Knåda släta med lite mjöl.
Dela varje degbit i två lika stora delar. Trilla ut varje del till längder cirka 50 centimeter. Lägg en ljus längd bredvid en mörk. Tryck alla rullarna tätt samman och ställ kallt i 30 minuter.
Skär knappt halvcentimeter tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader 7-10 minuter.
Ta upp degen på bakbordet. Dela degen i två lika stora delar. Arbeta in vaniljsocker i den ena degen och kakao i den andra. Knåda släta med lite mjöl.
Dela varje degbit i två lika stora delar. Trilla ut varje del till längder cirka 50 centimeter. Lägg en ljus längd bredvid en mörk. Tryck alla rullarna tätt samman och ställ kallt i 30 minuter.
Skär knappt halvcentimeter tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader 7-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar