torsdag 7 juni 2012

Falukorv och färsk majs i citronbuljong

Ibland vill man prova något nytt men ändå enkelt. Inte en ny favorit men helt ok till vardags och för att variera lunchlådan på jobbet!
 
Ingredienser 
500 g falukorv
5 dl vatten
2 msk kycklingfond, koncentrerad
1 st citron, rivet skal och pressad saft
2 st majskolvar, färska
3 st tomater
0,5 dl persilja
2 krm svartpeppar
  

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°. Koka upp vatten med kycklingfond och citronsaft.

Skär korven i sex bitar. Skär  ett rutmönster på ena sidan. Ta bort bladen på majsen och skär den i tunna skivor.

Lägg korv och majs i en rymlig ugnssäker form och häll på buljongen. Peppra. Stek mitt i ugnen ca 20 min. Ös över buljongen en gång.
 
Halvera och gröp ur tomaterna. Skär tomatköttet i strimlor. Blanda med persilja och citronskal. Strö blandningen över den varma korvlådan.
Servera med ris!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar