söndag 3 juni 2012

Kanelsnurror

Ingredienser

100 gram smör
0,5 l mjölk
50 gram torrjäst
1 dl socker
0,5 tsk salt
0,25 msk stött kardemumma
0,5 st ägg
0,75 kg vetemjöl, ca 2,2 liter 

Fyllning
75 gram smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
3-4 msk kanel 

Pensling
1 st ägg, uppvispat
pärlsocker

 

Gör såhär:

Smält fettet och häll i mjölken. Värm till ca 45 grader. 

ll hälften av mjölet i en degbunke och blanda med jäst, salt, socker och kardemumma. 

Häll i mjölken och ägget och kör degen smidig. 

Tillsätt resten av mjölet i omgångar tills degen blir lagom tjock. Arbeta sedan degen blank och smidig i ca 3 min.

Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30- 40 min. Sätt ugnen på 225 grader. 

Ta upp degen på bakbordet, knåda den och dela den i två delar. 

Kavla ut degen tills den är 0,5 cm tjock. Bred på smör. Blanda florsocker och kanel och strö eller sikta över degen. 

Vik degen i tre delar och skär den i 2 cm breda remsor. Snurra dessa till bullar och lägg dem på plåt och låt jäsa i 30 min. 

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i 225 graders varm ugn i ca 7-10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar