söndag 3 juni 2012

Knäckebröd

Tillsammans med en vän bakades dessa goda knäckebröd. Receptet är hämtat ur Vår kokbok. Riktigt goda blev dem och eftersom de går att förvara så bra i plåtburk så finns det ju ingen anledning att inte alltid ha ett lager hemma!

Ingredienser
ca 15 st

25 g jäst
2 dl vatten
0,5 dl olja
0,5 tsk salt
1 msk brödkrydda
3 dl grovt rågmjöl
3 dl rågsikt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader. Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt, kryddor och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.

Tag upp degen på lätt mjölat bakbord. Forma en degbit i taget till en rund bulle. Platta till den och kavla med vanlig kavel och därefter kruskavel för att få den riktigt tunn. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. 

Grädda i mitten av ugnen 4-5 min. Passa brödet så att det inte bränns!

Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i plåtburk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar