Ingredienser
ca 15 st
25 g jäst
2 dl vatten
0,5 dl olja
0,5 tsk salt
1 msk brödkrydda
3 dl grovt rågmjöl
3 dl rågsikt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader. Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt, kryddor och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.
Sätt ugnen på 250 grader. Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt, kryddor och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.
Tag upp degen på lätt mjölat bakbord. Forma en degbit i taget till en rund bulle. Platta till den och kavla med vanlig kavel och därefter kruskavel för att få den riktigt tunn. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen 4-5 min. Passa brödet så att det inte bränns!
Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i plåtburk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar