Ingredienser
12 st
5 dl vatten
25 g jäst
2 msk olja
1 msk salt
2 msk ljus sirap
ca 14 dl vetemjöl
sesamfrön
1 ägg
Gör såhär:
Värm vattnet till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sirap och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbete degen tills den är smidig. Täck över och låt jäsa ca 1 timme i bunken.Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 delar. Forma runda bollar och platta till dem lite. Stick tummen eller pekfingret rakt igenom och snurra bullen så att hålet blir större. Hålet måste göras större än man vill ha det efter gräddningen eftersom hålet krymper vid jäsningen.
Lägg bröden på mjölat bakplåtspapper, täck över och låt jäsa ca 15 min. Sätt på ugnen.
Koka upp vatten i en vid gryta. Lägg i ringarna några i taget och koka ca 1 min på varje sida. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispad äggvita. Strö över sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar