söndag 1 juli 2012

Snabbrimmad lax med rucola och persika

Ett gammalt, gott recept från Buffétidningen. Känns passande till sommaren!

Ingredienser
4 portioner

laxfilé
2 dl bulgurvete
1 rödlök
1 burk persikohalvor (ca 450 g)
rucola
3 msk färskpressad citronsaft
150 g skalade räkor
salt, peppar

Gör såhär:

Rör ihop en msk salt och två msk socker. Strö blandingen över laxfiléerna och låt dem stå framme i rumstemperatur i 20 min.
Koka bulgur enligt anvisningen på paketet. Låt svalna någor.
Skala och finhacka rödlöken. Skär presikohälvorna i tärningar.
Torka av laxen väl och stek den.
Blanda bulgur, rödlök, persika, rucola och citronjuice. Smaka av med salt och peppar. 
Vänd ner räkorna.
Fördela salladen på tallrikarna och toppa med laxen.
Servera gärna med en klick creme fraiche och citronklyftor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar