Ingredienser
4 portioner
laxfilé
2 dl bulgurvete
1 rödlök
1 burk persikohalvor (ca 450 g)
rucola
3 msk färskpressad citronsaft
150 g skalade räkor
salt, peppar
Gör såhär:
Rör ihop en msk salt och två msk socker. Strö blandingen över laxfiléerna och låt dem stå framme i rumstemperatur i 20 min.
Koka bulgur enligt anvisningen på paketet. Låt svalna någor.
Skala och finhacka rödlöken. Skär presikohälvorna i tärningar.
Torka av laxen väl och stek den.
Blanda bulgur, rödlök, persika, rucola och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner räkorna.
Fördela salladen på tallrikarna och toppa med laxen.
Servera gärna med en klick creme fraiche och citronklyftor!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar