tisdag 31 juli 2012

Kryddig rabarberchutney

Passar bra att servera till grillat! Chutneyn kan också blandas med turkisk yoghurt eller creme fraiche!

  Ingredienser

ger fyra små burkar chutney

500 g rabarber
1,5 tsk färsk riven ingefära
5 dl socker
1 stor och finhackad rödlök
1,5 msk ättiksprit 24% (tag 3 msk om ni har 12%ig)
0,75 dl vatten (tag dubbelmängd om ni tar rabarbern sent i säsongen)
1,5 msk curry
2 tsk salt
2 tsk finhackad röd chilifrukt
8 torkade aprikoser, fint hackade
2 tsk kanel

Gör såhär:

Skär rabarbern i 1-2 cm stora bitar och lägg dem i en stor kastrull tillsammans med hackad rödlök, vatten och ättika. Koka det i ca 10 minuter. Lägg i övriga ingredienser och låt koka i ca 30-40 minuter. Rör mycket under tiden! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar