söndag 1 juli 2012

Knäckflarn

Absolut en favoritkaka som mamma alltid brukar ha hemma och som jag också har bakat så många gånger att jag tappat räkningen! Är goda som de är men allra bäst tycker jag de blir om man lägger ihop dem två och två med choklad emellan! Mums! Gott både till kaffet och till desserten!

Ingredienser
ca 50 st

150 g smör 
2 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
1/2 dl ljus sirap

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 175-200 grader. Smält fettet. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
Klicka ut smeten glest på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tag drygt en tsk till varje kaka och lägg 10-12 klickar på varje plåt. 
Grädda i mitten av ugnen tills flarnen slutat bubbla och fått fin färg, 6-7 min. Låt de svalna något innan de lossas från plåten.
När flarnen svalnat kan de läggas samman två och två med smält choklad emellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar